Архив новини Община Несебър

Картографска конференция събира специалисти от цял свят в НесебърСамо ден след приключването на Международната конференция Дигитална Земя, в Несебър започна 3-ата Международна Конференция по Картография и ГИС. Престижният форум, който събра специалисти от над 30 страни, се организира с подкрепа на Международната Картографска Асоциация. По време на официалният старт, кметът Николай Димитров се обърна към участниците с думите: „Пожелавам ви, в атмосферата на добро сътрудничество, обмяна на опит и идеи, да намерите решения на нуждите от анализи и визуализация на гео-пространствени данни в различни области от живота и науката. Аз подкрепям иновативните и полезни за цялото човечество инициативи и в този смисъл пожелавам на вашата международна среща да бъдат постигнати ползотворни резултати.”

Комплимент към участниците на международната срещата бяха избраните български танци, поднесени от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата (ООШИ)- Несебър. Гостите заснеха някои от най-впечатляващите моменти от „Четворно”, „Чапраз” и пазарджишката копаница, които бяха изпълнени перфектно. Таня Георгиева, също възпитаничка на ООШИ, разтопи сърцата на участниците с емблематични български народни песни.
По време на 5-дневната конференция свои идеи на срещата ще представят общо 110 автора от над 30 страни с интерес в картографската област, сред които Испания, Гърция, Индия, Иран, Хърватска, Египет, Чешката република.

Международният форум предлага решения на все по-големите нужди от анализи и визуализация на гео-пространствени данни в областта на науката, икономиката, управлението, екологията, кризисните ситуации на регионално, национално и международно ниво. Освен конференцията, която ще продължи до неделя, в Несебър тече и Семинар с кооперацията на ЕС по ранно предупреждение и управление на кризи под патронажа на Чешкия посланик за България Н. Пр. Мартин Клепетко.


Публикувана на 16 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017