Архив новини Община Несебър

Площадка, сладолед и балони получиха децата на Равда


Първата за Равда детска площадка с площ от около 160 кв.м бе официално открита вчера следобед. Дългоочакваният кът за игра на най-малките жители на курортното селище е разположен точно срещу кметството и разполага с люлки, катерушки, пързалка, както и с пейки за родителите на малките палавници.
„Един от нашите приоритети, както на общинска администрация, така и на Общински съвет, е работата по подобряване на условията, в които раснат нашите деца. Именно поради тази причина, миналата година вложихме усилия в обновяване и реконструиране на детските градини. В резултат на действията ни увеличихме капацитета на детските заведения и създадохме комфортна атмосфера за възпитанието на малчуганите. Освен това се стараем и да изграждаме безопасни и модерни детски площадки, където да играят и да се забавляват най-малките жители на община Несебър.”, бяха част от думите на кмета на Несебър Николай Димитров.
В приветствието си кметът на Радва Андон Бакалов не пропусна да благодари за подкрепата, която получават от община Несебър и сподели, че предстои да бъде открита още една детска площадка в курортното селище.
Малко преди тържественото откриване на детската площадка, а и след това, двама клоуни забавляваха малчуганите, като им измисляха различни игри. Под техните вещи напътствия ентусиазираните деца оформиха дълго влакче около най-голямото комбинирано съоръжение на площадката и се спускаха въодушевени и усмихнати по пързалката. Освен страхотно настроение благодарение на клоуните, община Несебър подари сладолед и балони на децата на Равда.
Събитието уважиха Ели Кирилова - зам.- кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”, Виктор Борисов - зам.- кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Иван Гургов - зам.-кмет "Бюджет и финанси", Янаки Стоянов - зам.-кмет "Общински ред, спорт и младежки дейности", както и жители и гости на Равда.

Малко по-късно, кметът на община Несебър покани жителите и гостите на селището на разговор, на който присъстваха кметът на Равда Андон Бакалов, изпълнителният директор на ВиК - Бургас инж. Тенев, директорът на ВиК – Несебър г-н Бонев. На срещата градоначалникът обяви, че въпросът с колекторите, отвеждащи отпадните води на Сл. Бряг и Несебър през землището на с. Равда, вече е решен и тази година неприятни изненади по време на летни месеци не се очакват. Кметът Димитров разказа пред присъстващите, че цялостният проект за нова пречиствателна станция по ОП „Околна среда” вече е почти готов, както и че община Несебър работи по проект, свързан с Регионалното депо за отпадъци. На срещата-разговор кметът поясни, че в момента се изпълнява проект „Укрепване на свлачище в с. Равда” в местността Боруна и разказа докъде е стигнало изграждането на крайморския парк.

Публикувана на 15 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017