Архив новини Община Несебър

Призови места за групата за стари градски песни „Блян” на фестивал в Хасково


С I-ва награда за авторската песен „Носталгия” на Панайот Катрафилов, II-ра награда за солово изпълнение на Димитър Митов за песента „Белокаменна чешма” и II-ро място за група „Блян” се завърнаха нашите самодейци от Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари” в Хасково, посветен на Аспарух Лешников.

Жури с председател – доц. Тони Шекерджиева-Новак, ръководител катедра „Пеене” в АМТИ - Пловдив, оценяваше изпълнителските качества на участниците сред 30-е групи от 22 населени места. Въпреки че повечето изпълнители бяха хора от възрастта на любовта, както самите те се определят, на фестивала не липсваха и млади изпълнители. Най-малката от тях бе на 14-години от Самоков.

Група „Блян” , която тази година чества своя 15 годишен юбилей, е
доказала своите възможности още със своето създаване. В зората на своя прощъпулник групата участва във Фестивала на старата градска песен в Балчик и к.к.”Албена”, откъдето се завръща с грамота и първа награда за соловото изпълнение на Щиляна Вълчанова.

През 2003г. „Блян” получава грамота за участие във фестивала „Море и спомени” – Варна. По покана на организаторите два пъти участва в старозагорския празник „Под липите златен прах се рони” и „Ямболска есен”, като от последния, през 2004 г., се връща с първа награда. Едно от безспорните постижения от реализацията на групата е първа награда на IX - я фестивал на българската градска песен „Нежни чувства” в Пловдив през 2009г.
.
Публикувана на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017