Архив новини Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОЧЕТЕ 9 МАЙ


Днес община Несебър подобаващо почете 9 май денят на Европа и 65 годишнината от разгрома на хитлеро-фашизма. Пред паметника на загиналите в съпротивителната борба и Великата Отечествена война бяха поднесени венци от името на общината, от ветераните участвали във войната и от читалище “Яна Лъскова” гр. Несебър. Цветя положиха и много от гражданите на града, които също се преклониха пред паметта на загиналите българи. На присъстващите ветерани, бяха раздадени по 65лв., колкото са годините от войната, като решението това да се случи беше взето на последната сесия на Общински съвет.

Зам. кмета по "Управление и проекти по еврофондове" Георги Манолов поздрави присъстващите по случай празника, като добави че в деня когато се празнува освобождението, всички трябва да са задружни и заедно да се борят за един по-добър свят.

С истински кино маратон община Несебър реши да запълни останалата част от празника. Освен тематичния филм за войната, излъчен непосредствено след поднасянето на венците, за най-малките имаше мултипликация, а още два филма „Че Аржентинеца” и от „Париж с любов”, дело на европейски копродукции, ще настроят присъстващите от романтиката до героизма.


.
Публикувана на 09 May 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017