Архив новини Община Несебър

Група „Стъкло” зареди феновете си с много рок настроение в Обзор


Група „Стъкло” повиши рок настроението на верните си фенове в Обзор на първия си за тази година концерт. Музикалното събитие се състоя в многофункционалната зала в града, като шоуто започна с много танци и модерен балет, представен от учениците от местното училище ОУ „Кирил и Методий” с ръководител Анастасия Янчева. След своеобразното подгряване, настъпи кулминацията на вечерта. „Стъкло” забиха изцяло с нов репертоар и нова авторска песен „Пясъчно стъкло”. Групата изпълни и няколко кавъра, като емоциите ескалираха и публиката запя заедно с изпълнителите.

„Стъкло” е създадена изцяло от самодейци през 2005 година в Обзор. Името на групата измисля вокалистката Йорданка Пурнарева, а останалите приемат предложението й единодушно. Никой от членовете на „Стъкло” не е с музикално образование, но това не пречи да бъдат харесвани и слушани. Първоначално са шестима, но по-късно бройката им нараства на осем. На соло китарата е Димо Пурнарев, като освен това е вокалист и свири на хармоника. Николай Христов е на бас китарата, Билян Балинов и Йордан Матев са на клавирните инструменти, също и на акустичната китара. Галин Иванчев и Венелин Миланов са на барабаните, вокалистки са Йорданка Пурнарева и Катя Матева.
Група „Стъкло” имат участия на сцени в Обзор, Несебър, Долни чифлик, като още преди официалното им сформиране са имали рокизяви и в Бяла. Репертоарът им включва кавъри на известни рок групи и музиканти като Deep Purple, Джими Хендрикс, Scorpions, ФСБ, Милена, Васко Кръпката, Георги Станчев и др.

.
Публикувана на 26 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017