Архив новини Община Несебър

„Празнувай с нас” оживя в клуб „Спайдър” във Велико Търново


Община Несебър представи за първи път собствен културен сувенир

Идеята на инициативата „Празнувай с нас” на община Несебър, която бе представена на изложението „Културен туризъм”, бе разгърната по-късно същия ден в клуб „Спайдър” във Велико Търново. Там зам.-кметът Ели Кирилова покани всички желаещи да усетят как тупти в ритъм градът на ЮНЕСКО и как неговите хора се забавляват и веселят. Ди джеи, специално дошли в старопрестолния град, нажежиха въздуха и повдигнаха емоциите с актуални поп и денс парчета. Клубът бързо се препълни с гости, дошли да „празнуват с нас” и да бъдат част от морския купон.

Най-активните танцьори получиха снимка, изобразяваща стара чешма на Несебър, и оригинално малко шишенце с прозрачна течност. Час след раздаване на наградите, Ели Кирилова разкри, че снимката е правена на Южния плаж на града, където е имало стара чешма и там е било едно от популярните места за срещи. В шишенцето пък водата е от същата тази чешма, която неотдавна - след 30 годишно забвение, се разкри отново от пясъка. След направени проби се установява, че водата е годна за пиене, като според местни легенди, ако жена пие от нея запазва своята младост и красота. Чрез тази оригинална проява община Несебър представи за първи път пред публика създадения от нея културен сувенир, още една от живите визитни картички на града.

Сред гостите на морския купон, който продължи повече от 3 часа и дансингът не остана празен нито за миг, бяха представители от Македония, Велико Търново, както и студенти от различни градове.

.
Публикувана на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017