Архив новини Община Несебър

Община Несебър очарова кметове и посланици с най-новия си продукт за развитие на културния туризъм


Кметът на Велико Търново, кметове на градове Световно културно наследство, посланиците на Малта и Мексико, както и експерти от Министерството на културата бяха сред аудиторията, изслушала с нескрит интерес презентацията „Културните празници – потенциал за развитие на туризъм”, поднесена от Ели Кирилова, заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество” в община Несебър по време на изложението „Културен туризъм”. Присъстващите внимателно изгледаха и филмите – откровения и създаващ усещането за равносметка „Никулден в Несебър” и еуфористичния и празничен „15 август”. „Надявам се да сте усетили духа и атмосферата на нашия град и да сме успели да ви запознаем с нашето ежедневие и празнично настроение. Несебър не е място, което да бъде посетено само през летния сезон, заповядайте и празнувайте с нас, за да усетите неговото очарование и през останалото време на годината”, каза развълнувано в словото си кметът на града Николай Димитров.

След това присъстващите бяха приятно изненадани с един музикално-песенен анонс, който само загатна за предстоящия грандиозен и оригинален спектакъл, който ще бъде видян за първи път на празника на Несебър тази година. Лекият комичен нюанс на артистичната проява с перфектните песни и танци, зареди присъстващите с много емоции, приятни спомени и отново ги потопи в атмосферата и идеята на „Празнувай с нас”. Представителите от Несебър, които присъстваха на изложението във Велико Търново и бяха сред публиката, изгледаха с чувство на гордост и умиление презентацията. Именно за своето цялостно представяне се очаква община Несебър да бъде отличена на престижния форум, на който над 60 общини от страната участват със собствени щандове. В представянето на градът на ЮНЕСКО този път акцентът бе върху градските празници през цялата година, а посетителите бяха посрещани с призива „Празнувай с нас” и можеха да изгледат и да отнесат със себе си двата рекламни филма. Стремежът на общината е да наложи и утвърди Несебър като културна дестинация.

Финалът на изложението слага кръгла маса на тема "Структурните фондове и развитието на туризма - възможности и предизвикателства". Експерти от министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството и на земеделието и храните ще участват в дискусията с представители на туристическия бизнес и общините.


.
Публикувана на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017