Архив новини Община Несебър

Започна строеж на параклис в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
Започна строеж на параклис в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица

Символична първа копка днес даде старт на строителството на параклис в двора на Дома за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в с. Кошарица. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Благой Филипов.

В обръщението си г-н Димитров подчерта, че с изграждането на този обект ще може по-лесно децата да се възпитават в духа на християнските ценности, както и да се интегрират към заобикалящия ги свят. Градоначалникът, както и председателят на Общински съвет не пропуснаха да изразят своята благодарност към всички фирми, които ще спонсорират доброто дело и призоваха гражданите на Несебър да бъдат съпричастни към тази и подобни инициативи.

Храмът ще носи името на дома, като проектът е дело на архитект Атанас Пинков, а спонсори на доброто дело са общинският съветник Костадин Нищелков, чиято фирма е „Прима Бетон”, бизнесменът Благой Балинов с фирма „БТАЙ”- Билстрой, Стоил Димитров, собственик на „Алумина Стил”, Надриана Василева - президент на „Дедал” и фирма "Бигла Груп".

"Бигла Груп" ще извърши изкопните работи, „Прима Бетон” ще излее бетонните основи на параклиса, цялостният строеж ще е дело на фирма „БТАЙ”- Билстрой, дограмата на обекта ще поеме изцяло „Алумина Стил”, а строителният контрол на параклиса ще осъществи „Дедал”. Художници от Несебър ще бъдат съпричастни към доброто дело, като изографисат храма, отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично” ще дари камбана, а бизнесменът Слави Леков от фирма „Жакси” ще осигури кръста за върха на параклиса. Благородното дело, към което всеки може да бъде съпричастен като се включи с дарение за довършителните работи, събра днес общински съветници, заместник-кметове от община Несебър, общественици и други.


.
Публикувана на 12 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017