Архив новини Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОКАЗА СЪДЕЙСТВИЕ ПРИ ТЕЖКО ПТП
В края на работната седмица поради пътно транспортно произшествие около 19:30 ч. бе блокиран за движение от тежкотоварен автомобил Републикански път E - 87 близо до местността „Иракли”. Вследствие на блокадата се образуваха километрични опашки от автомобили в двете посоки. След множеството сигнали на лицата блокирани на пътя до Районен център – 112, Оперативният комуникационно-информационен център на „Гражданска защита” – Бургас осъществи връзка с ръководството на Община Несебър и ги запозна с възникналата ситуация. Поради липсата на автокран в близост до мястото на инцидента, от областният град поискаха съдействие за отстраняването на автомобила с цел осигуряване на нормалното движение по пътя Обзор – Слънчев бряг. След запознаването с обстановката и извършения анализ на възникналата ситуация, оперативна група от Общинския щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи - Несебър, във възможно най-кратък срок, осигури тежкотоварен автокран, благодарение на който се възстанови нормалното движение на МПС.

Кметът на Община Несебър г-н Николай Димитров по този повод сподели, че в днешно време от особенно значение е оказването на съдействие от страна на общината при различни видове бедствени ситуации. За щастие този случай се размина без сериозни последици за водачите и населението, благодарение на адекватната и своевременна реакция от страна на съставните части от Единната спасителна система.

Ръководството на Община Несебър се обръща към водачите на превозни средства да се съобразяват с регламентираните скорости за движение и шофирането по всички пътища да става с повишено внимание, защото като резултат от грешки и безотговорно поведение се рискува безценният човешки живот и здраве.
.
Публикувана на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017