Архив новини Община Несебър

Възпитаници на ООШИ с две прояви на БлаговещениеОще пролетно настроение в Несебър, донесоха възпитаниците от Обединена общинска школа към изкуствата /ООШИ/. Освен с фолклорно изкуство, в школата има и два класа по пиано и солфеж. Вчера, точно на Благовещение, се състоя тяхната срочна продукция, в която дванадесет възпитаника на класовете показаха пред събралото се множество какво са научили от началото на годината. Красивите изпълнения на пиано, които децата представиха в присъствието както на своите родители, така и на своите учителки Димитрина Нейчева и Детелина Тодоров, озвучиха залата в Конферентен център „Несебър” и предизвикаха бурни аплодисменти и много приятни емоции.

По традиция и класът по фолклорен театър при Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър, поднесе срочна постановка в читалище „Яна Лъскова” снощи. Съвременна адаптация по произведението на В. Шукшин „Приказка за Иван Глупака, който ...” разсмя от сърце публиката.
Основната сюжетна линия разказваше за пътя на малкия човек, който се оплита в абсурдни ситуации, единствено и само, за да намери жизненоважен отговор за себе си. Главният герой трябваше непременно да разбере дали е умен и му бе нужна бележка от мъдрец, удостоверяваща това...По пътя към заветната цел, той попадна в комични, нелепи и безумни ситуации, в които общува с вещица, мустаката дъщеря на вещицата, змей Горянин и мъдрец. Абсурдното и смешното съжителстваха в повечето сцени и диалози в постановката, а финалът бе неочакван, но пък в контекста на основната тема. Малките актьори, възпитаници на Ивайло Томов, се превъплатиха като истински професионалисти в образите на героите, за което накрая бяха аплодирани продължително от публиката.

Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе сред присъстващите, поздрави децата – актьори, пожела им още успехи на сцената и сподели, че община Несебър подкрепя и ще подкрепя и за в бъдеще всякакви форми на изкуството.

Участниците в „Приказка за Иван Глупака, който ...” са Тотьо Тодоров, Стоян Фандъков, Златил Златилов, Симона Чакмакова, Николета Джурова, Ангел Герасимов, Андриана Хараламбова, Елена Николова, Марио Траянов, Пламен Шиков и Борислав Пенчев..
Публикувана на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017