Архив новини Община Несебър

ПРАЗНИК НА СВЕТЛИНАТА В НЕСЕБЪР


В деня, когато небето се отваря и приема най-съкровенните желания на хората, община Несебър подари на своите жители невероятен спектакъл наречен „Празник на светлината”. Хиляди светлини озариха небето над Несебър в коледната нощ. Красивите илюминации, гърмящи силно под звуците на коледна музика, направиха Коледата на множеството хора, станали сведитиле на уникалното шоу, още по-красива, празнична и невероятна.

„С този „Празник на светлината” даваме заявка община Несебър да стане столица на светлинните ефекти и спектакли. Но докато хората на Несебър не излезем по улиците, не се прегръщаме, не празнуваме заедно, докато България и Светът не разберат, че хората тук сме купонджии и знаем как да се забавляваме, това никога няма да се случи. Благодаря на всички вас, които уважихте това наше събитие и всичките предколедни концерти, които ви подарихме” – сподели с присъстващите Ели Кирилова, зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”.

С това уникално шоу приключиха Коледните концерти, които община Несебър подари на своите граждани. Когато на 6 декември – Никулден в община Несебър беше поставено началото на коледните празници, градоначалникът Николай Димитров каза, че празникът е в очакването. През изминалия месец, община Несебър се постара да направи това очакване наистина празнично и изпълнено с много хубави емоции. Жителите и гостите на Несебър имаха възможност да се насладят на концертите на: легендата на българската естрада Васил Найденов, на невероятната Нелина, на изпълнителката на народни песни Гуна Иванова и танцова формация, на популярни арии и дуети от световната класика, изпълнени от Бургаската опера, на известната група „Акага”, на изпълненията на самодейни състави от общината, както и искрено да се забавляват с постановката „Натрапникът” изиграна от актьорите на Сатиричен театър София. И тъй като, може би Коледа е най-вълнуващ и най-чакан празник от децата, община Несебър помисли и за тях. Всички желаещи малчугани имаха възможност да се срещнат лично с любимия си Дядо Коледа и Снежанка три поредни дни и да получат подаръци от тях. Също така специално за най-малките си жители, общината подари детски театър, както и детско представление с много игри и изненади.

Коледа свърши, но предстои още един хубав празник и това е изпращането на старата и посрещането на Новата година. Община Несебър кани всички жители и гости на града на общоградско посрещане на новата 2010г. под надслов „Заедно в новогодишната нощ”. Заповядайте на 31.12.2009г. от 23.30ч. на площад „Месамврия” в Стария град и на площада до пощата в Новия град.

Публикувана на 26 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017