Архив новини Община Несебър

Коледари огласиха Несебър с празнични песни на Бъдни вечер


Коледари от Равда, Тънково, Гюльовца, Оризаре и Кошарица препълниха сцената до пощата в новия Несебър на Бъдни вечер. Една след друга дружините изпълниха коледарски песни за здраве и дълъг живот, берекет, късмет, любов, щастие, веселия и добра среща, като видно място заеха и пожеланията, и благословиите.
В края на изявата кметът на града Николай Димитров, в присъствието на Благой Филипов, председател на Общинския съвет и Златко Димитров, зам. областен управител на Бургас, благодари на всички коледари, които „внесоха празнично настроение в нашите души и сърца”. След това, кметът в ролята на домакин, спазвайки старите български обичаи, дари всяка една от дружините с празничен кравай. С голямо право българско хоро бе поставен финалът на събитието.

Днес, на един от най-големите християнски празници - Коледа, от 16 часа ще се състои концерт на хорово студио „Прима” на сцената до пощата в новия град. Малко по-късно - от 19 часа на площад „Месамбрия”, до коледната елха, и от 19.30 часа на сцената до пощата в новия град,- ще има празник на светлината.

Публикувана на 25 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017