Архив новини Община Несебър

Наградиха 10-те най-добри спортисти в община Несебър


Стана добра традиция в края на годината едно спортно светско събитие да събира спортисти, общественици, медии и гражданско общество. Вчера вечерта в Конферентния център в стария град бяха отличени десетте най-добри спортисти в община Несебър.

Росен Тончев от „Несебър мото” зае челно място в тазгодишната класация, определена от комисия, с председател зам. кмета Янаки Стоянов, включваща представители на спортните клубове, местните медии и общината. На второ място сред 10-е най-добри се нареди Михаела Никова от клуб „Бушидо”, а на третото място остана Мартин Грашев от колоездачен клуб „Несебър”. За всичките десет отличени спортисти, освен купи, имаше и парични, и предметни награди.

Малко преди да награди заслужилите състезатели Благой Филипов, председател на Общински съвет - Несебър, ги поздрави за успехите им през годината, като подчерта, че морският град не е голям, но въпреки това хората на спорта се представят на ниво не само у нас, а и по света. В раздаването на отличията на най-добрите спортисти през 2009 година се включиха и заместник-кметове на общината.

Поздрав за всички присъстващи състезатели и гости на събитието бяха изпълненията на деца от Общински детски комплекс – Несебър. Те зарадваха публиката със „Зимна песничка”, песен за дядо Коледа, песента „Несебърски рай”, ча-ча, джайф, класически балет.

Спортната политика на община Несебър има за цел да развива у жителите на общината отношение към спорта като средство за хармонично и антисресово развитие на личността.
Десетте най-добри спортисти на община Несебър



N СПОРТИСТ СПОРТЕН КЛУБ ТОЧКИ
1 РОСЕН ТОНЧЕВ „НЕСЕБЪР МОТО” 145 т.
2 МИХАЕЛА НИКОВА „БУШИДО” 130 т.
3 МАРТИН ГРАШЕВ КК „НЕСЕБЪР” 94 т.
4 ЙОАН КОЛЕВ ЯХТ И СЪРФ КЛУБ НЕСЕБЪР 90 т.
5 ДИМИТЪР ВАНГЕЛОВ НЕСЕБЪР ЯХТ КЛУБ 81 т.
6 АНДРЕЙ РУСЕВ БУШИДО 73 т.
7 КАРИНА ВАНГЕЛОВА НЕСЕБЪР ЯХТ КЛУБ 59 т.
8 СПАС ГЮРОВ КК „НЕСЕБЪР” 54 т.
9 ЯНА МАРКОВА ОБЩИНСКИ МОРСКИ КЛУБ 50 т.
10 ИВАН ПЕТРУШЕВ ОБЩИНСКИ МОРСКИ КЛУБ 45 т.
Публикувана на 23 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017