Архив новини Община Несебър

ОТНОВО НА НИКУЛДЕН ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПАЛИ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ЕЛХИ
ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПАЛИ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ЕЛХИ


Стана добра традиция в община Несебър, светлините на коледните елхи да бъдат запалвани на 6 декември – Никулден. И тази година края на днешния празничен ден приключи с този ритуал.

Празничните елхи запалиха кметът на община Несебър Николай Димитров и заместник областният управител Златко Димитров. „Както казват празникът е в очакването и за това, очаквайки Коледа и Нова година, всички ние ще имаме удоволствието да се насладим на богата културна програма, която се надявам да повиши коледното ви настроение и да ви накара да се чувствате още по-добре.” – сподели пред присъстващите кметът г-н Димитров. Той добави още, че се радва от факта, че и тази година в община Несебър няма нито едно отсечено дърво и за коледната украса са окрасени всички живи дървета. С пожелания за весело изкарване на остатъка от днешния празник и на предстоящите коледни и новогодишни празници, Николай Димитров завърши своето приведствие към събралите се гости. От своя страна г-н Златко Димитров също поздрави присъстващите, като допълни че се радва да сподели тази празнична вечер с жителите на Несебър. С тези думи кметът и областният управител запалиха светлените на коледните елхи, които заблестяха с хиляди светлини в очакване на най-светлия християнски празник – Коледа.

Специална програма за всички малчугани беше изненадата на вечерта. Магьосници, джуджета и голямата бяла птица, специално долетяла от страната на дядо Коледа, забавляваха децата. В празничната програма се включиха и изпълнителите от Обединен детски комплекс гр. Несебър, както и възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата гр. Несебър.

В края на тържественото събитие на площада се изви голямо българско хоро в което малки и големи танцуваха под сипещ се сняг, излизащ от специална за целта машина. С това завърши първият празничен ден от богатата културна програма на община Несебър за месец декември, а от утрешния ден нататък до Коледа, жителите и гостите на града ще имат възможност всеки ден да присъстват на различни културни събития.

.
Публикувана на 06 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017