Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН


Вчера в Община Несебър ученици и граждани имаха възможност да присъстват на DJ парти с много музика и танци между които и полезна информация за вирусното заболяване ХИВ/СПИН. Събитието е част от разяснителната Анти СПИН кампания, провеждана в община Несебър, с която се отбелязва Световният ден за борба със СПИН – 1 декември. Мероприятието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър.

Основната цел на проявата е да се повиши културата на младите хора как да се предпазват и как да подкрепят хората, носители на ХИВ вируса. За тази цел към присъстващите бяха отправяни послания, и важна информация от техни връстници.

Първото послание към подрастващите отправи кметът на община Несебър Николай Димитров. Той се обърна към децата с думите: „...бъдете информирани, повишете здравната си култура и най-вече - отнасяйте се отговорно към своето здраве”. Послания отправиха още д-р Чобанов, Димитър Пурнарев и мис Несебър 2009 Добра Илева.

Всеки от присъстващите имаше възможност да изрази своето мнение, какво знае за ХИВ вируса и как да се предпази от СПИН, като го напише на така наречената: „Стена с послания”.

С това събитие бе поставено началото на Националната Антиспин кампания – 2010г. на територията на Община Несебър под мотото ,,Универсален достъп и човешки права”..
Публикувана на 02 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017