Архив новини Община Несебър

Два "Оскара" за туризъм спечелиха изявени личности в община Несебър
Престижните отличията са за журналист и мениджър на хотелДва от “Оскарите” за туризъм на Българската хотелиерска и ресторантьорска асациация (БХРА) за 2009 са с адрес община Несебър. Те бяха обявени на церемония, състояла се в зала “Диамант” на столичния 4-звезден хотелски комплекс “Дедеман Принцес”.

Несебърският журналист Максим Момчилов получи наградата за журналистика на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2009. Отличието се връчва на този журналист, написал най-ефективните публикации на туристическа тематика през календарната година. Конкуренти за наградата бяха представители на БНР, БНТ, бТВ, национални и регионални печатни и електронни медии, но журито реши да я присъди на несебърския журналист за серията му от публикации на туристическа проблематика от община Несебър,за 50-годишнината на к.к. “Слънчев бряг” и отразяването на туристическите борси у нас и в чужбина във в.“Слънчев бряг прес”, тиражирани и в други печатни и електронни медии. Наградата е единствена в категорията “Медии” и представлява уникална бронзова пластика, символизираща порива към съвършенство.

На гала-вечерта бяха връчени награди в 22 категории, между които и за хотелски мениджър, като с приз бе удостоена Снежина Стамова-главен мениджър на хотелски комплекс “Палас Марина Диневи” - Свети Влас.

Най-дългогодишните и престижни награди на БХРА бяха връчени за 13 път, като те са отличия за професионални постижения в сферата на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. Връчват се на най-изявените мениджъри, собственици и предприемачи в туризма, реализирали най-големите инвестиции в този бранш.

Сред гостите на церемонията освен туристическият бизнес елит на страната бяха и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, Йорданка Фандъкова - кмет на София, зам.министри от министерствата на земеделието и културата и шефовете на браншови организации в туризма. В словото си председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин съобщи, че въпреки кризата българският туризъм ще приключи годината с ръст от 1,2 %. Тази прогноза беше потвърдена и в обръщението, което направи и министър Трайков..
Публикувана на 30 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017