Архив новини Община Несебър

Празник в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица


С богата програма от песни, танци и стихчета децата от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица отбелязаха днес патронния празник на дома си. Сред акцентите в тържеството бяха драматизации по приказките „Вълкът и седемте козлета” и „Горски другари”, стихчета за пилето и часовника, народни песни, модерен балет.
В словото си директорът на ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" Господин Митев сподели, че и тази година са спазили традицията да посрещат празника с положителна промяна в дома: извършено е обновление на стълбище и коридори, на столовата, а занималните са обзаведени с нови мебели. Освен това е направено и външно обновление на сградата. „За всички подобрения искам да благодаря на община Несебър, в лицето на нейния кмет г-н Николай Димитров, който винаги ни е помагал и е бил съпричастен към нашите проблеми.”, каза г-н Митев и в заключение изрази благодарност и признателност към работата на всички служители в ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски".

В момента в Дома за деца с умствена изостаналост в с. Кошарица се възпитават 40 деца на възраст от 3 до 18 години. За втора поредна година възпитаници на дома посещават Общински детски комплекс в Несебър и участват в различни курсове - модерен балет, изобразително изкуство, компютърни умения, като благодарение на тези занимания значително се подобрява процеса на интеграция на децата.

„Г-н Митев е намерил верния път – музиката и въобще изкуството, са начините да социализираме нашите деца в този свят.”, сподели от своя страна Ели Кирилова, зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество” в община Несебър. Сред гостите, уважили тържеството бяха още: Янаки Стоянов, зам. кмет "Общински ред, спорт и младежки дейности" в община Несебър, г-н Кънчев, директор на дирекция „Социално подпомагане” – Поморие, Радостина Пирева, началник-отдел „Социална закрила” към дирекция „Социално подпомагане” - Несебър, Пенка Терзиева – директор Управление "Соц.грижи и услуги" - Несебър, родители.


.
Публикувана на 26 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017