Архив новини Община Несебър

Здравословна и лечебна храна предпазва от грипа
Вкусен крем от банан и кашу действа като естествен пробиотикВсеки, който иска да опита нещо качествено, здравословно и полезно, може да посети клуб-ресторант за вегитарианско лечебно хранене в сградата на СОУ „Любен Каравелов” в Несебър между 11.30 и 18 часа.
Сред ястията, които правят впечатление, са два вида кюфтета- зеленчукови и христови (с покълнала пшеница, семена и ядки), спанак на пара, пълнени зеленчуци, натурална халва, приготвена от 7 вида семена и ядки плюс мед, полезни бонбони, съставени от 6 вида сушени плодове, бадеми, орехи, лешници и тиквено семе. Освен с високите си вкусови качества кремът от банан и кашу впечатлява и с друга своя важна характеристика - той действа като естествен пробиотик.

Всеки ден, с изключение на неделя, клуб-ресторантът за вегитарианско лечебно хранене предлага между 28 и 45 вида храни, включващи топли и студени предястия, салати, основни ястия, десерти. Здравословното вегитарианско меню обхваща всички групи растителни храни като плодове, зеленчуци, варива, ядки, зърнени храни, семена, кълнове.

Менюто е подходящо и за хора, които страдат от стомашно-чревни заболявания, заболявания на отделителната система, сърдечно-съдови заболявания, алергии и неврози.

„В клуба предлагаме и специално разработени храни, които са на антиоксидантна основа и противодействат на респираторните заболявания, особено в моменти, когато имунната система е отслабнала. Тези храни действат профилактично върху организма, освен това те прочистват тялото от токсините, натрупани вследствие на лошото, нездравословно хранене. В специалното меню влизат няколко вида кремове, приготвени изцяло от раститетелни продукти на принципа на естествената ферментация, чрез метода на изкисване, покълване, и наподобяват като гъстота и форма млякото, крема-сиренето или обикновеното сирене.”, разказва специалистът по лечебно хранене Георги Славов, който е създател на клуба.

Здравословната и полезна храна е подходяща за всички възрастови групи и по- точно: от 1 до 101 години. И независимо от състоянието на организма, е добре 2-3 пъти в седмицата човек да се храни със здравословна храна, за да изчисти тялото си от токсичните вещества.

Клуб-ресторантът е уникален за територията на града и е открит със съдействието на община Несебър с цел рисковите групи (напр. подрастващи, хронично болни) да се хранят със здравословна и полезна храна..
Публикувана на 05 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017