Архив новини Община Несебър

Отбелязаха Деня на Черно море в Несебър

Стана хубава традиция всяка година Денят на Черно море да се празнува в община Несебър. По този повод около 80 деца от IV-те класове на СОУ „Л.Каравелов” в петъчния ден научиха много интересни и любопитни факти за морските обитатели и екологията на Черно море. Под интерактивна форма бяха поднесени темите на разговор от Екатерина Трифонова и Валентина Тодорова – научни сътрудници към Института по океанология „Фритьоф Нансен” - Варна. Двете гостенки грабнаха вниманието на малчуганите като увлекателно и с много снимков материал им разказаха за: „Черно море под вода” и „Морски брегови изследвания”. Красивите моменти от морската флората и фауната и морското дъно особено се хареса на децата. Четвъртокласниците показаха и завидни знания в областта на морските брегове. В повечето случаи малчуганите отговаряха хорово, провокирани от въпросите, които им задаваха двете гостенки.
Към децата поздрав по случай Деня на Черно море - 31 октомври, поднесе кметът на община Несебър Николай Димитров. „Този ден е и символ на нашата загриженост за чистотата на морето и плажовете, за спасяване на морското биоразнообразие... Ето защо всички ние, като жители на морска страна и на морски град, трябва да бъдем отговорни, да ценим и да се грижим за опазване на морето”, – бяха част от думите на градоначалника.

Присъстващи на събитието от община Несебър, което се състоя в залата на хотел „Арсенал”, бяха още: Стойко Стоянов, секретар на общината, Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество”, Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности”, Красимира Тодорова, зам. кмет "Здравеопазване и социални дейности"” и др.
Община Несебър реши по този начин да отбележи празника с децата, за да може от най-ранна възраст без досадна дидактика, а чрез средствата на непринудената беседа, играта и филма, у тях да се възпита обич и отговорност към заобикалящия ни свят.
Публикувана на 31 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017