Архив новини Община Несебър

Импровизация по приказката за Пепеляшка на кастинг за актьори


Преобладаващо количество песни изпълниха деца и младежи до 18- годишна възраст на кастинг за актьори за Самодеен общински театър в Несебър. Около 15-ина участници вчера изявиха желание да покажат своите артистични заложби, като повечето от момичетата се представяха в дует. Стихче на Недялко Йорданов, „Аз съм българче”, песните „Дъга” и „Междучасие” бяха част от репертоара, който бяха подготвили децата. Комисията, която избираше най-талантливите сред тях, бе в състав: бургаската певица Тони Димитрова, две актриси от Варна – Таня Вилянова и Антоанета Александрова, Ели Кирилова, зам. кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”, Руска Узунова и Златин Чаушев от отдел „Култура” към община Несебър.

В първия ден от кастинга журито бе силно впечатлено от последното изпълнение на дете от Несебър, което при представяне на етюд избра ролята на дяволчето Фют от фантастичния роман на Елин Пелин „Ян Бибиян”. Малко след това момиченцето заедно с още две деца, преодоляли сценичната треска, влязоха в няколко образа от приказката „Пепеляшка”. Импровизацията по класиката на Шарл Перо не само, че разсмя журито, но и показа как децата, поставени в ситуация сами да измислят реплики на героите си и да отреагират на ситуации, творят оригинални интерпретации по любими сюжети.

И днес продължава кастинга за актьори, като журито ще отсява кандидатите за храма на Мелпомена над 18-годишна възраст. Участиците ще трябва да впечатлят журито като представят стихотворение, басня и откъс от проза. Те ще трябва да изпълнят и етюд, зададен от комисията..
Публикувана на 22 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017