Архив новини Община Несебър

Обучение на директори на детски градини в Несебър и Поморие


Какви качества трябва да притежава директор на детска градина, каква е българската стратегия за учене и предучилищно образование бяха само част от акцентите в двудневното обучение на директори на детски градини в Несебър и Поморие, което стартира вчера в зала „Мелсас” в града на ЮНЕСКО. То е във връзка с реализирането на Националната програма за квалификация на директорите и в изпълнение на приоритетите на МОМН за предучилищно образование и възпитание. Мероприятието се осъществява от Националния институт за обучение на директори и в него са включени всички общини в област Бургас. Те са раздели в пет групи, обособени в пет града. В групата на града на ЮНЕСКО са включени директори на детски градини от общините Несебър и Поморие- общо 17 души.

Сред темите, които предизвикаха интереса на седемнадесетте директорки, бяха: „Образованието в съвременната картина на европейската интеграция и приоритети на социално-педагогическата система ”семейство – детска градина”, „Статегическа рамка на ЕК за ученето през целия живот, българската стратегия и мястото на предучилищното образование”, „Педагогически подходи за взаимодействие с родители от различни етнически и социален статус”, както и ”Модели на педагогическо взаимодействие с родителя и интерактивни технологии при работа с родителите”.

Лектор на обучението в Несебър бе проф. Ирина Колева, чийто интересен и увлекателен начин на представяне на информацията, спечели вниманието на всички присъстващи. Директорите от своя страна вземаха дейно участие в обучението като задаваха въпроси и разискваха по даден проблем в областта на предучилищното възпитание..
Публикувана на 20 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017