Архив новини Община Несебър

Танцово студио Месамбрия очарова с форклора ни на летище и на фестивал в Германия


Танцово студио „Месамбрия” при Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър се завърна от гр.Карлсруе - Германия, където взе участие във „Фоклория-2009”. Групата, съставена от 16 жени – дилетанти във фолклорното танцово изкуство, за пореден път показа красотата на българката, обаянието и чара на българския танцов фолклор.

Пътуването за немския фестивал и връщането към страната ни бе съпроводено с цяла гама от емоции. Тъпанът /традиционен български инструмент/ се оказа „ябълката на раздора” по време на полетите от България до Германия и обратно. И за да няма проблеми с неговото пренасяне със самолет, се наложи несебърските танцьорки, певци и музиканти да извият кръшно хоро на летището в Щутгарт. Българските ритми така плениха хората на летището, че някои от пътниците, както и представители на немската авиокомпания „Луфтханза не устояха на музикалното изкушение и се хванаха на хорото.

На „Фоклория-2009” несебърските танцьорки, ръководени от преподавателя си Тони Йотов, както и музиканти от Общинската школа по изкуствата, представиха своите изпълнения на три сцени в центъра на гр.Карлсруе заедно с още 40 танцови и музикални групи от осем държави. А завладяващият глас на народния певец Данислав Кехайов, директор на школата по изкуства и фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг”, буквално взривяваше публиката, която го бисираше по няколко пъти.

Най - интересен беше фактът, че представителите на Германия, както и на другите страни, играеха с лекота много от българските хора.
Гостувайки на „Фолклория-2009”, несебърлии не забравиха да представят България и в частност община Несебър като най-голямата туристическа и културна дестинация у нас.

.
Публикувана на 16 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017