Архив новини Община Несебър

Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров изпрати поздравителен адрес до г-жа Ирина Бокова, по повод избирането и за Генерален Директор на ЮНЕСКО:
ДО Г-ЖА ИРИНА БОКОВА
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА ЮНЕСКО


Уважаема г-жо Бокова,

Специално искам да Ви изкажа моите искрени поздравления за големия успех, който постигнахте и бяхте избрана за поста Генерален Директор на ЮНЕСКО. В историята на ЮНЕСКО, от самото създаване на организацията през 1945г., Вие сте първата жена в света, която заема този отговорен пост. Вярвам, че доверието което спечелихте сред световната общественост, е голямо признание и привилегия както за Вас, така и за целия български народ.

Още при първото Ви посещение в Несебър миналата есен и второто, през август тази година, аз видях във Ваше лице достойна и компетентна личност, която да оглави и ръководи тази толкова авторитетна организация на ООН. ЮНЕСКО играе решаваща роля в глобалното сътрудничество за опазването и защитата на световното културно-историческо наследство и природата, развитието на образованието, науката и комуникациите. Не случайно 193 страни членуват в престижната общност и оглавяването й от Вас, като представител на Република България, несъмнено е огромен общ успех.

Несебър е единственият град в България включен в списъците на градовете световно културно наследство и като негов кмет аз съм особено съпричастен към Вашия избор. Определено виждам във Ваше лице съмишленик за опазването и развитието не само на нашето общо съкровище Несебър, но и на други национални паметници със световно значение и ценност. Разчитам, че Вие ще съдействате за популяризирането на Несебър и България в света, ще помогнете за по-добрите връзки с други страни и народи, ще дадете тласък на усилията ни да популяризираме своята уникална история и култура.

Като поле на културно съревнование на народите в ЮНЕСКО се води благородно единоборство от страните за включване на техни паметници в списъците. Всеки Генерален Директор е необходимо да има опита и подхода умело да балансира между различните културни влияния. Убеден съм, г-жо Бокова, че именно Вие сте човекът способен на това, имайки предвид дългогодишният Ви опит в областта на политиката и международните отношения.

Пожелавам Ви крепко здраве, благоденствие и бъдещи успехи! Запазете високия си морал при важните решения, които ще вземате за в бъдеще и не забравяйте България – една от най-старите и богата с културно-исторически паметници страни в света.

24.09.09г.
гр. Несебър

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017