Архив новини Община Несебър

Утре ще ни гостува поетът с китара Ивайло Диманов


Няколко дни преди празникът на поезията и музиката - 1 октомври, утре в Несебър ще гостува поетът, писателят, журналистът и музикантът Ивайло Диманов. Почитателите на мерената и немерената реч ще имат възможност да се докоснат до творчеството на барда в зала „Мелсас” от 19 часа. Ивайло Диманов ще се представи не само като поет, а като музикант, артист и автор на композиция по собствените си стихове.
Всъщност той е признат и харесван лирик и това личи от последните му отличия - тази година той стана носител на Националната литературна награда "Димчо Дебелянов", а през 2007 г. получи голямата награда на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”.
Ивайло Диманов е автор на стихосбирките „Площад „Гарибалди”, отличена с наградата на Съюза на българските писатели на конкурса „Южна пролет” в Хасково през 1989 г., „Допълнение към закона за цветните сънища” /2002 г./ и „Добър вечер, г-жо Тъга” /2008 г./. Най-новата книга на Диманов е наречена "Шлиферът на Леонардо". Заглавието й е недвусмислена пародия с бестселъра на Дан Браун "Шифърът на Леонардо" и провокира интелигентния читател, отегчен от сълзливи и милозливи холивудски четива с вкус на прекипяло шардоне. Острият хумор и метафоричната гротеска на автора ще накарат читателя да изпие на един дъх невероятните истории в сборника. Ивайло Диманов е пял е заедно с Ромина и Ал Бано, със самия Окуджава. Участвал е в няколко издания на „Поети с китари” в Несебър.

Роден е на 6 март 1956 г. Завършил е „Руска филология“, после работи в редакциите на вестниците „Пулс”, „Земя” и „Класа”, в Българското национално радио и Българската национална телевизия. Бил е главен редактор на вестник „Арт”, в.„Quo vais”, сп.„Виж”, списание „Александра” и т.н.Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели..
Публикувана на 24 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017