Архив новини Община Несебър

Грамоти за огнеборците, потушили пожара до Св. Влас и Елените

Пожарникари от РУ „ПБС”- Несебър, участвали в овладяване на горски пожар в близост до Св. Влас и к.к. „Елените” в края на август, получиха днес грамоти от името на кмета на общината Николай Димитров за своята смелост и жертвоготовност. По този повод благодарствени писма бяха подготвени за началника на РУ „ПБС”- Несебър Николай Колев и за комисар Васил Василев, директор на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас. Отличията от името на градоначалника на общината връчи зам. кметът Янаки Стоянов в сградата на несебърската пожарна служба. Г-н Стоянов поздрави всички за бързата им реакция и изрази своята почит към благородната им професия.
В присъствието на своите служители, Николай Колев прочете поздравителни адреси от премиера Бойко Борисов, от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, както и от директора на Главна дирекция „ПБС” Николай Николов.

Пожарът, който са овладели огнеборците на 26.08.09г., се е разразил в борова гора в местността „Ага чешме” и „Варницата” в землището на гр. Свети Влас, община Несебър. Засегнати са общо 120 дка растителност, от които 70 дка иглолистни култури и 50 дка треви и храсти. В 3-часовото овладяване на огнената стихия са се включили огнеборци от Несебър и Бургас, както и служители на местното горско стопанство. За отцепване на района и подпомагане пожарогасенето са допринесли и 25 полицая от РУ на МВР- Несебър.

Публикувана на 18 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017