Архив новини Община Несебър

ПАТРИОТИЧНО БУКВАРЧЕ ЗА ВСЕКИ ПЪРВОЛАК В ОБЩИНА НЕСЕБЪР


Точно в 09.00ч. знамената на всички училища в община Несебър бяха вдигнати. За поредна година, училищните дворове събраха малки и големи, учители и родители, всеки един по своему развълнуван от първия учебен ден.

Във всяко едно от общо деветте училища в общината, представители на кметския екип лично поздравиха присъстващите и поднесоха поздравителен адрес от името на кмета Николай Димитров. За втора поредна година всички първолаци получиха и патриотично букварче, което започва с „Аз съм българче” и завършва с химна на Република България. В книжката срещу всяка буква от азбуката съответства емблематична родолюбива дума и бързо и лесно първолаците се запознават с историята, културата и литературата на България. На днешния ден за първи път прага на училището прекрачиха 189 деца от цялата община.

В несебърското СОУ „Любен Каравелов”, специални гости по случай празника бяха секретаря на община Несебър г-н Стойко Стоянов и началникът на отдел „Образование” г-н Живко Георгиев. След тържественото издигане на знамето всички мълчаливо изслушаха химна на Република България, след което отец Димитър отслужи тържествен водосвет. Последва поздрав от директорката на училището г-жа Тодорка Желязкова, която пожела на всички възпитаници много успехи в учението и усвояването на житейските уроци, като за пример даде завършилите миналата година ученици, достойно поставили своето училище на едно от първите места в Бургаска област, след провеждането на зрелостните изпити. В поздравителното си слово, секретарят на община Несебър г-н Стоянов, пожела на възпитаниците много успехи в училище, да радват родителите си само с шестици и никога да не забравят да уважават своите учители, пред чието просветно дело той лично се прекланя.

Учениците от СОУ „Любен Каравелов” изнесоха кратка програма изпълнена с много песни, танци и стихотворения, след което първият звънец удари и призова възпитаниците да влезнат в класните си стаи. Както винаги, най-малките, първолаците, първи прекрачиха прага на бъдещото си училище развълнувани от срещата си с него. В красиво украсените им класни стаи, на малките чинове търпеливо ги очакваха бъдещите им другарчета – учебниците, а лично г-н Стоянов раздаде на всяко едно дете патриотичните букварчета, подарък от община Несебър.

.
Публикувана на 15 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017