Архив новини Община Несебър

Нови идеи за следващия Фестивал на меда обсъдиха кмета на Несебър и медопроизводители


Пчелари се срещнаха днес с кмета на Несебър Николай Димитров и изложиха свои идеи за развитие на Фестивала на Меда. Сред предложенията бе да се проведе симпозиум по биологично пчеларство в рамките на следващото издание на форума.

Градоначалникът прие радушно идеите и обеща да се задълбочи сътрудничество между медопроизводителите и общината. Той сподели, че може да бъдат доразвити предложенията, а тяхната реализация да обогати форума, превърнал се в неотменна част от културния облик на Несебър.

Посещението на пчеларите при кмета на Несебър е традиционно и е във връзка с осмото издание на Фестивала на меда в града на ЮНЕСКО. Групата беше предвождана от Кирил Киров - най-изявения медопроизводител в региона. Придружаваха го „Царица на меда” за 2009 година Ели Якофова от Пловдив, подгласничките й Мара Тодорова и Петя Иванова, както и Димо Димов, гл. редактор на в. „Пчела и кошер” и председател на Сдружението по биологично пчеларство. Те поднесоха кошница с мед и пчелни продукти от цяла България, бутилка марково уиски, цветя, както и почетен плакет.


Публикувана на 02 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017