Архив новини Община Несебър

Национални летни студентски игри започват в Несебър


Национални летни студентски игри под надслов „Спортът – част от глобалната култура” ще се проведат в Несебър между 1 и 7 септември. Официалният старт ще е на 2-и септември, когато е церемонията по откриването пред крепостните стени на стария град. Огънят на игрите ще бъде запален точно в 20.30 часа в Учебно - спортна база на НСА „Васил Левски”, откъдето ще бъде пренесен от представители на ВУ до портите на Несебър.

Във форума ще вземат участие 18 висши училища в страната, както и представители на съвета на докторантите към БАН – над 150 студента, магистри и докторанти. Спортния календар включва състезания по осем вида спорт: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, дълго плуване, лекоатлетически дисциплини, борба и дърпане на въже. Предвижда се възстановка на древни олимпийски спортове. Акцент в летните студентски игри ще е избирането на „ Мис и Мистър Студентско лято 2009”. В културната програма е предвидено да има и Нептунова вечер, на която ще изявят своите творчески заложби студентите, участници в игрите, в компанията на доказаната им любимка – Ан Джи.

Официалната церемония по закриването на игрите ще се състои на 6 септември от 18.00 часа в античния театър на Несебър. Освен предвидените 93 медала, които ще бъдат връчени на победителите от игрите, ще има и концерт, с който студентската общност ще поздрави гражданите и гостите на Несебър с националния празник на България 6 септември – Ден на Съединението.

Идеята е летните студетски игри да станат традиционен форум на образованието, културата и спорта в Несебър. Организатори на събитието са Националното Представителство на Студентските Съвети и община Несебър..
Публикувана на 31 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017