Архив новини Община Несебър

Поп-рок емоция владя три дни Несебър


Група „СТОКХОЛМ” с песента „Индиго” спечели сърцата на публиката и първа награда на провелия се за тринадесети пореден път Национален поп–рок фест в Несебър. Тридневният фестивал, който има конкурсен характер, завърши вчера. Тогава бяха обявени най-добрите групи и изпълнители, които жури в състав Веселин Тодоров (директор на музикална къща „Фактор”), Мая Райкова, (продуцент в БНР), и Иван Лечев (китарист на „ФСБ”) слуша и отсява три поредни дни.

Второто място заслужено отиде при талантите от „Докторс Гого Бенд” с парчето „Есен”, а групарите от „VATТICANA” се класираха трети със „Sun Is Shining”. Бандата „Black Hole” направи впечатление с парчето „Bar Tender" и това им донесе GRAND PRIX на фестивала. От индивидуалните изпълнители беше отличена Даниела Кожухарова, която получи правото на запис, участие и концерт с Биг Бенда на БНР.

Специалната награда на читалище „Яна Лъскова” зарадва Ана Мария Янакиева (първа възрастова група). Отличие от фестивала получи и Симона Велкова - тазгодишната носителка на стипендия от 12 хил. лева на община Несебър. Талантливото момиче от града на ЮНЕСКО спечели журито с перфектно изпълнение на песента „Listen”. Награди от музикална къща „Фактор” получиха Ана Мария Янакиева и Франк Маклорд (Германия). Последният изпълнител спечели одобрението на публика и жури с авторската си композиция „Crying for you”, която бе отличена като най-добра.

Музикалната емоция три дена владя амфитеатъра на стария град и за кратко Несебър се превърна в Мека на рока. Фестивалът, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров, даде възможност и сцена за изява на изгряващи млади музиканти и изпълнители.

.
Публикувана на 31 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017