Архив новини Община Несебър

Поздравителни адреси по случай празника на гр. Несебър
По случай празника на Несебър – 15 август, към всички граждани и гости на града поздравителни адреси поднасят кметът на Бургас Димитър Николов и Димитър Бойчев – депутат от 41 НС и председател на областното ръководство на ПП ГЕРБ – Бургас. Предоставяме на вашето внимание текстовете.
В поздравителния адрес на градоначалника на Бургас Димитър Николов се казва следното:
„Уважаеми г-н Димитров,
Граждани и гости на Несебър,


Имам удоволствието да Ви поздравя по-случай празника на Вашия град. Присъствието на всеки гост в Несебър е своеобразен празник, защото това е град с уникално историческо наследство,с културни традиции и съвременно административно и туристическо обслужване.

Изключителното въздействие на града Ви, специфичното географско положение, го превръщат в една от най-блестящите перли в короната на българското Черноморие.

Пожелавам на Вас като кмет, да запазите мащабното си и модерно мислене, да поддържате престижа и авторитета на Вашия град, и все така да намирате хармония между модерния урбанистичен облик, атрактивното стопанско и икономическо развитие, а същевременно да запазите и световното си културно наследство.

На този хубав празничен ден - 15 август – Успение Богородично желая на Вас и гражданите на Несебър крепко здраве и още много поводи за гордост и радост!

Честит празник!”

В поздравителния адрес от Димитър Бойчев – депутат от 41 НС и председател на областното ръководство на ПП ГЕРБ – Бургас пише:

“Уважаеми г-н Кмете,
Уважаеми г-н Председател на Общински съвет Несебър,
Уважаеми общински съветници,
Уважаеми жители на Община Несебър,
Скъпи приятели,


Приемете моите най-сърдечни поздрави и благопожелания по случай 15 август, Св. Успение Богородично – празник на град Несебър.
Неповторимото съчетание на прекрасна природа и богато културно-историческо наследство са основата, върху която общината развива туризма като приоритет в икономиката на района. Нашият град със славни и вековни традиции днес е един от най-красивите в България, съвременен и привлекателен за своите жители, успешно изграждащ своя нов и динамичен облик.
Празниците като неделима част от историята на всеки народ са свързани с неговия бит и култура, те дават израз на стремежа и вярата за по-добър живот. Този ден е не само повод да се докоснем до миналото, но и да се гордеем с настоящето на родния край и да се устремим към бъдещето.
Нека този празник бъде изпълнен не само с радост и веселие, но и да бъде за несебърлии още един повод да изразят своята любов и грижа за дома.
Амбицията да се запази ценното от миналото, да бъде обогатявано и развивано заслужава уважение и е допълнителен стимул за българските и чуждестранни гости.
От името на всички членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ – Бургас, пожелавам на жителите на община Несебър, които работят с жар и сърце за издигането на този край като културно и икономическо средище, здраве, благополучие и добро настроение в празничните дни.”
.
Публикувана на 14 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017