Архив новини Община Несебър

Поздравителен адрес лично от президента на Република България - Георги Първанов, пристигна днес в община Несебър. Предоставяме на вашето внимание текста:
Уважаеми господин Димитров,
Уважаеми жители и гости на общината,

Несебър е истинско историческо и архитектурно съкровище за България и всеки, който се е докоснал до него, се връща отново към магията му.
Уникалната природна хармония между море и планина, защитените природни резервати, пясъчните дюни и редките растителни видове привличат все повече наши и чужди туристи.

Приветствам усилията на общинското ръководство за съчетаване на специфични исторически привлекателности на Несебър с българската духовност. Ярък пример в това отношение е възкръсването за нов живот на една от най-древните в Европа и емблематична за вас църква „Свети Стефан” от XI век.

Уверен съм,че с настойчивост и последователност ще продължите да работите за създаване на условия за устойчиво развитие на туризма, за ефективно използване на земеделските земи, за доразвиване на инфраструктурата и повишаване на заетостта.

Днес вие чествате и Успение на пресвета Богородица – покровителка на вашия град.Нека духът и вярата, които тя е притежавала да съпътстват живота ви.

Позволете ми още веднъж да поднеса сърдечни поздрави на всички вас с пожелание за здраве, просперитет и много настроение.

Честит празник!


Публикувана на 14 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017