Архив новини Община Несебър

Модно ревю, рок, естрада и народни танци през уикенда в Несебър


Рок, джаз, естрада, латино, балканска и народна музика звучаха в съботната вечер в Несебър. На амфитеатъра в стария град любителите на руската музика пееха заедно с ловешкия бард Милен Тотев, който изпълни някои от песните на Булат Окуджава, сред които „Ваше Благородие” и „Союз друзей”. След него публиката посрещна радушно и атрактивни инструменталисти от Молдова, които споделиха, че за първи път са в Несебър и са щастливи да свирят на сцената на стария град. Те изпълниха свои авторски парчета, едно от които бе рок-, джаз- и етновариация по известната „Summertime”, както и популярни песни като „Цигански романс”.

Паралелно с емоциите, които владееха амфитеатъра, на сцената на крайбрежния булевард имаше концерт на несебърските бардове Иван и Живка Ненкови. Те радваха минувачи и публика с хитове на „Фамилия Тоника” като „Бургаски вечери”, песни на Тони Димитрова, а специално за младежите бе адресирано парчето „Миг от приказка” на бургаската група „Фанданго”. По свой текст бардовете изпяха и гръцката песен „След години” в стил сиртаки на Йоргос Даларас.

Уикендът завърши с вечер, в която „от Несебър са си дали среща двете лица на града- традицията и модерността”, според думите на Златин Чаушев от отдел „Култура” към община Несебър. Той представи на публиката в амфитеатъра Мария Богданова – даровитата дизайнерка от Несебър, чиято колекция "850/350", вдъхновена от несебърския културен дух, уникалните природни дадености и исторически паметници на стария град, предизвика бурни овации. След оригиналните модели многобройната публика изслуша песни, характерни за различни райони на България, в изпълнение на несебърския певец и директор на Обединена общинска школа по изкуствата Денислав Кехайов. Неделната програма завърши с кръшни български хора в изпълнение на танцьорите от фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг”..
Публикувана на 10 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017