Архив новини Община Несебър

МАРИЕЛА НЕЙКОВА ПРЕДСТАВИ ХИТОВАТА СИ КНИГА “АНГЕЛИЗАЦИЯ” В НЕСЕБЪР


По покана на Община Несебър и лично на кмета на града г-н Николай Димитров, на 6 август пред местната общественост беше представена хитовата книга “Ангелизация”.

Това е четвъртата спирка от мини турнето, с което авторката, известна още и като PR на голяма част от звездите в родния шоубизнес гостува по градовете, за да популяризира книгата си.

Още с появата си на книжния пазар, в навечерието на най-светлия празник за българската писменост и култура 24 май, “Ангелизация” беше определена от критиката за явление в съвременната българската литература. Книгата бързо набра скорост и се радва на огромен читателски интерес и рекордни продажби.. Нейни запалени фенове са както най-известните родни топ модели и красавици, така и голяма част от политическия и културния елит на страната.
“Ангелизация” е една различна книга! Книга, която разбива стандартите за поезия и разпалва бързо страстите и въображението на читателя, демонстрирайки собствения неподражаем стил на авторката, стил, който мнозина намират за провокативен и дори-скандален. Езикът на Мариела на места е разговорен, на места жаргонен, с цел поезията да бъде достъпна и приятна за колкото се може по-голям кръг читатели. Някои от стихотворенията в нея дори са притчоподобни, като тези, включени в раздела “Стари приказки на нов глас”, където например може да разберете “Как грозното патенце не се превърна в красив бял лебед”, “Как Змеят си намери Ламя за жена”, да прочетете повече за “Дългото завръщане на Човека към Животното”и защо и как се стигна до “Цървул-изация” на българската нация.

Благодарение на неподправената и разтърсваща искреност на авторката, в“Ангелизация” блесва цялата палитра на човешката душа, разпъвана стихийно между ада и рая, между омразата и любовта, между земното и небесното. Книгата ви увлича още от първата си страница, забавлява ви до края си, карайки ви да се смеете от все сърце и ви разплаква, точно когато не очаквате!

Авторът на рецензията към стихосбирката Теньо Гогов, познат ни като сценарист в “Шоуто на Слави” обобщава книгата така:
“Уважаеми хора, никога не четете тази книга! Рискувате после цял живот 3D киното да ви се струва тъпо”.
Стихотворение на Мариела Нейкова вече намери своето място в "Антология на българската любовна лирика", нареждайки се до най-известните имена на родни поетеси като Блага Димитрова и Елисавета Багряна.

.
Публикувана на 10 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017