Архив новини Община Несебър

ПОСЛАНИК КАНИ КМЕТА НА НЕСЕБЪР В ДЕЛЕГАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДО КОРЕЯ


Посланикът на Южна Корея Ким Мьонг-джин, заедно със семейството си, посетиха вчера кмета на Несебър Николай Димитров. Домакинът, заедно със заместник кмета по „Култура, образование и международно сътрудничество” Ели Кирилова, посрещнаха гостите в кабинета на г-н Димитров.
Първото впечатление на Корейския посланик за Несебър е голямото развитие на града, от посещението му тук преди две години. Впечатлен от положителните промени в Несебър г-н Мьонг-джин официално покани Николай Димитров да се включи в делегацията на президента Георги Първанов, която ще пътува за среща с президента на Южна Корея през октомври. За да могат подробно да обсъдят идете и предложенията за бъдещо сътрудничество, които да представят на президента в Корея, посланикът добави, че ще се радва градоначалникът да бъде негов гост в резиденцията му в София.

Николай Димитров запозна посланика със социалната политика на общината, с новите стратегии за развитие на туризма, с бъдещите инфраструктурини проекти. Той поясни още, че в момента цел на общинското ръководство е да развива селищата в община Несебър, които нямат излаз на море. За целта се търсят инвеститори, които да вложат в селско стопанство и хранително-вкусова промишленост и по този начин в района да се получи един затворен кръг в който ще са задоволени както производителите, така и жителите и гостите на община Несебър. Г-н Димитров допълни, че ако някоя корейска фирма реши да инвестира в България, може да го направи в община Несебър, защото тук се помага както на българските, така и на чуждестранните фирми, а целта е само една – общината да става все по-добро място за живеене.

В края на срещата, южно-корейските гости подариха на кмета две книги – „Корейското културно наследство” и „Факти за Корея”, както и специални билки от тяхната страна. С подарък картина и различни материали за община Несебър си тръгнаха и семейството на Ким Мьонг-джин, изключително доволни от срещана с г-н Димитров и от посещението си в Несебър..
Публикувана на 05 Aug 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017