Архив новини Община Несебър

На 6 август Мариела Нейкова, съпруга на Цецо Елвиса, ще представи книгата си "Ангелизация" в Несебър


По покана на кмета на град Несебър, г-н Николай Димитров и с любезното съдействие на ПР агенция “GI PeRfekt” , Мариела Нейкова, известна още и като съпруга на Цецо Елвиса, ще представи хитовата си книга “Ангелизация” на 6 август, от 20:00 часа в пиано бар “At the brokers” в Новия град .
Това е четвъртата поредна спирка от мини турнето, с което авторката гостува в някои от най-големите градове на страната.
Мариела Нейкова е възпитаник на Априловската гимназия в Габрово. Завършва факултета по “Славянска филология” в Софийския университет, след което специализира втора магистратура по “Връзки с обществеността и ПР”, отново в СУ. Заминава за Ню Йорк, където учи в колежа по Масови комуникации.
Дебютната ѝ книга “Ангелизация” съдържа около 150 стихотворения, написани в продължение на половин година.
“Ангелизация” е една уникална книга, определяна от критиката като явление в съвременната българска литература. Още с премиерата си на книжния пазар, четивото предизвика сензационен интерес и бързо бе определено за българската версия на "Сексът и града " в рими.
“Ангелизация” е една различна книга! Книга, която разбива стандартите за поезия и разпалва бързо страстите и въображението на читателя, демонстрирайки собствения неподражаем стил на авторката, стил, който мнозина намират за провокативен и дори-скандален. Езикът на Мариела на места е разговорен, на места жаргонен, с цел поезията ѝ да бъде достъпна и приятна за колкото се може по-голям кръг читатели. Някои от стихотворенията в нея дори са притчоподобни, като тези, включени в раздела “Стари приказки на нов глас”, където например може да разберете “Как грозното патенце не се превърна в красив бял лебед”, “Как Змеят си намери Ламя за жена”, да прочетете повече за “Дългото завръщане на Човека към Животното”и защо и как се стигна до “Цървул-изация” на българската нация.
Благодарение на неподправената и разтърсваща искреност на авторката, в“Ангелизация” блесва цялата палитра на човешката душа, разпъвана стихийно между ада и рая, между омразата и любовта, между земното и небесното. Книгата ви увлича още от първата си страница, забавлява ви до края си, карайки ви да се смеете от все сърце и ви разплаква, точно когато не очаквате!
Авторът на рецензията към стихосбирката Теньо Гогов, познат ни като сценарист в “Шоуто на Слави” обобщава книгата така:
“Уважаеми хора, никога не четете тази книга! Рискувате после цял живот 3D киното да ви се струва тъпо”.
Стихотворение на Мариела Нейкова вече намери своето място в "Антология на българската любовна лирика", нареждайки се до най-известните имена на родни поетеси като Блага Димитрова и Елисавета Багряна.

Специални гости на събитието ще бъдат кмета на Несебър Николай Димитров и съпругата му, председателят на Общинския съвет Благой Филипов, строителните предприемачи Динко и Данчо Диневи с красивите си половинки, несебърският поет Иван Нейков, Mистър България 2006 Лъчезар Иванов, Mисис България 2009 Ралица Тодорова,разбира се любимия съпруг на авторката Цецо Елвиса, както и много други представители на бизнеса и културата.
Публикувана на 31 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017