Архив новини Община Несебър

МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА НЕСЕБЪР


Седем млади таланта на община Несебър се събраха на сцената на Амфитеатъра в петък, за да покажат своите умения.

За да поздрави младите талантливи жители на общината, кметът Николай Димитров откри концерта с думите, че таланта е даденост и на талант не можеш да се научиш, а просто го притежаваш. Той добави, че участниците в днешния концерт, са доказали многократно че притежават талант и не веднъж са ни правили съпричастни към своето изкуство. Кметът им пожела да продължават все така успешно да развиват, това което вече притежават и допълни, че от своя страна общинска Администрация и Общински съвет ще продължават да ги подкрепят, насърчават и подпомагат, защото те са гордостта и бъдещето на община Несебър.

В концерта взеха участие: Гергана Несторова, която следва в Държавната консерватория и е носител на годишната стипендия за даровити деца на община Несебър на името на Жана Чимбулева; Неделчо Богданов, който е завършил НАТВИЗ със специалност „Режисьор на анимации”; Мария Богданова, която е завършила Художествената академия със специалност моден дизайн; Денис Гонсалвиш – Музикална академия, „Валдхорна”; Весела Апостолова – Музикална академия – Пловдив – класическо пеене; Ванина Георгиева – НБУ – Джаз Пеене; Симона Велкова – зрелостник на СОУ „Любен Каравелов” – випуск 2009 – носител на годишната стипендия от 12 000лв. на община Несебър.

Всички участници в концерта са деца, израснали тук, някои от които завършили, а други все още студенти в престижни учебни заведения. Идеята на спектакъла е те да не прекъсват връзката си с Несебър и да им бъде предоставена възможността да покажат своята дарба пред близки, приятели и роднини от родното си място. Това е още едно доказателство, че община Несебър цени своите деца и своите таланти и поощрява тяхното развитие.Пресцентър
Община Несебър
0897000553
0893505216
Публикувана на 27 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017