Архив новини Община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ КУФАЛЯ


Kметът на община Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Благой Филипов се срещнаха днес с представители от гр. Куфаля – Гърция. На форума присъстваха още секретаря на община Несебър Стойко Стоянов, кметът на с. Равда Андон Бакалов и общинският съветник Костадин Нищелков.

Поводът гостите от Куфаля да са тук е празникът на с. Равда, на който част от тях ще вземат участие в празнична програма. Официалните лица на срещата днес от тяхна страна бяха зам. кмета по финанси Сарафидис Йоанис и общинският съветник Масларис Манолис. Те споделиха с присъстващите, че много ще се радват да се засили връзката между община Несебър и община Куфаля, защото както те, така и жителите на община Несебър имат близки и роднини и в двете общини.

Кметът Николай Димитров приветства гостите с добре дошли на територията на общината, като им пожела много хубави и незабравими мигове тук. Той допълни, че ние трябва да знаем от къде произлизат корените ни, за да може да живеем по-пълноценно и мирно на Балканите. В заключение кметът добави, че се надява това запознанство да се задълбочи и между двете общини за в бъдеще да има едно ползотворно сътрудничество.

Благой Филипов също приветства гостите и сподели с тях, че и той също е потомък на род от техния край, което прави тази среща още по-интересна за него. Гостите приветстваха и останалите представители от община Несебър, като всички бяха единодушни, че това запознанство трябва да се задълбочи. Гърците „взеха” част от Несебър чрез картината, която получиха като подарък от общинското ръководство. За да бъдат въведени в атмосферата на града, на финала на срещата гостите изгледаха с интерес най-новият рекламен филм за Несебър „Снимка за спомен”. Малко по-късно на панорамна разходка, специално организирана от община Несебър, те се докоснаха до културата и историята на старинния град.

Николай Димитров и Благой Филипов ще се срещнат лично с кмета на Куфаля Белидис Димитриос на празника на Равда тази неделя.


.
Публикувана на 24 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017