Архив новини Община Несебър

Наградиха даровити деца от НесебърКметът на община Несебър Николай Димитров и Благой Филипов, председател на Общински съвет – Несебър, поднесоха днес поздравителни адреси и раздадоха стипендии по програма МОН за работа с даровити деца на две талантливи момичета от Несебър. На срещата присъстваха Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество” и Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности”, които са част от Експертно-консултативната комисия за работа с даровити деца. Финансовият стимул на МОН е отпуснат за 2008 година, а щастливите му притежателки са Ренета Керчева и Виктория Димитрова.

Ренета е 14-годишна, през 2009 г. завършва СОУ „Братя Миладинови”- гр. Бургас, с пълно отличие, а през новата учебна година ще бъде ученичка в английската гимназия „Гео Милев” в Бургас. Занимава се с пеене от 4-годишна възраст. Сподели, че пеенето й доставя радост, освен това й дава усещането за свобода. Сред наградите в актива на момичето са II-о място от конкурса „Нота по нота” в Пазарджик с индивидуално изпълнение на естрадна и поп музика, както и III-о място от конкурса „Радост на брега”. Освен това Ренета Керчева може да свири на два инструмента - пиано и виола.

Виктория Димитрова е на 12 години, учи в СОУ „Любен Каравелов”- гр. Несебър, и наесен ще бъде в VI-и клас. Любимото й занимание е да танцува класически балет. Хобита са й рисуването, сърфирането в интернет, както и четенето на книги. Една от любимите й вариации, на фона на която обича да танцува, е Принцеса Флорина от балета „Спящата красавица” на Чайковски. Виктория има множество награди, сред които I-о място от Квалификационен турнир на БСТФ по танцово шоу „Ритъмът на сърцето ми” – гр. София, II –о място от Международния детски фестивал „Слънце – Радост – Красота”- гр. Несебър, както и сертификат от Международния детски балетен конкурс „Малки звезди” на фондация „Калина Богоева” – гр. София.

Кметът Николай Димитров и председателят на ОбС Благой Филипов, след като разгледаха множеството грамоти и отличия на децата, им пожелаха да продължават да развиват дарбите си, да ги обогатяват и да радват както своите семейства, така и обществото на Несебър. Те изразиха надежда, че талантите един ден ще имат възможността да работят за благоденствието на общината.

Децата от своя страна благорадиха за подкрепата и съдействието на община Несебър и на ръководството й за възможността да развиват своите заложби. След това те също поднесоха подаръци в знак на признателност – картини, които са нарисувани от наградени участници в Международния детски фестивал „Слънце – Радост – Красота” през 2009 г.

На награждаването в кабинета на кмета присъстваха и деца, които са номинирани за стипедния по програмата на МОН за даровити деца за 2009 година.
Публикувана на 21 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017