Архив новини Община Несебър

ДАРЕНИЕ ЗА ОБЩИНА НЕСЕБЪР


За първи път община Несебър, получи дарение от германски производители на ортопедични легла и инвалидни колички. Собственикът на фирмата се казва Джон Ханс от гр. Лаунген - Германия и заедно с неговата сестра, даряват част от производството си на нуждаещите се от различни държави, а самите те също са сираци. Гостите бяха посрещнати в Несебър от зам. кмета по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова и ръководителя на Червен кръст – Несебър Руска Япаджиева.

Щедрите дарители, снабдиха община Несебър с 8 броя ортопедични легла, 7 броя инвалидни колички и 3 броя проходилки. Четири от леглата бяха дарени на общински медицински център „Д-р Димитър Пеев” – Сл. бряг, поликлиника Обзор получи три ортопедични легла и последното легло беше дарено на дома за деца с умствена изостаналост „Св. Стилиян Пафлагонийски” в село Кошарица. Количките, проходилките и 56 пакета с дрехи и обувки втора употреба, ще бъдат разпределени между 180 мъже от Дом за душевноболни мъже „Русокастро” - Бургаска област и между инвалиди и социално слаби деца и възрастни от община Несебър.

Г-н Ханс и неговата сестра, са били насочени да направят това дарение от Червен кръст – София, като благодарност към жителите на община Несебър, за тяхната помощ, която дават на старческите домове и на домовете за сираци в Софийска област.

Германските дарители за първи път идват в България. След четири дни в Несебър, те останаха много доволни от престоя си и гостоприемното посрещане от страна на Червения кръст в града и всички жители.


.
Публикувана на 21 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017