Архив новини Община Несебър

Кметство с европейски облик се откри в с. Баня


Обновеното и напълно реконструирано кметство на с. Баня беше официално открито днес, точно на Илинден, когато жителите там отбелязват празника на селото.

„Благодарим на община Несебър, на общинска администрация и на общинските съветници, които отпуснаха средства за генералния ремонт на сградата, построена още през 1927 г. Вероятно няма толкова приветливо и красиво кметство на село в България. А нашето, с гордост мога да кажа, след ремонта стана почти ново.”, сподели Янка Чакърова, кмет на с. Баня. След нейното емоционално слово отец Евгени от Обзор извърши тържествен водосвет за здраве и спорна работа в обновената сграда.

Кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави всички с Илинден и празника на селото, като пожела успешен сезон в Баня. В своето приветствие той каза още: „Концепцията на ръководствата на общината и на общинския съвет за развитие включва както израждане на приветливи и съвременни детски градини, където да израстват най-малките жители, така и подобряване на сградите, които са символ на ръководството на общината. Ако в населено място, в което кметството няма достатъчно представителен вид, то това не говори добре и за самата община. Затова се радвам, че днес откриваме изцяло ремонтираната и обновена сграда на кметството в с. Баня.” След това, за още по-приветлив и европейски вид, г-н Димитров подари двуезична табела, обозначаваща зданието.

Благой Филипов, председател на ОбС – Несебър, също поздрави всички с празника и пожела на насъбралите се успехи във всяко начинание, по-добро бъдеще и благоденствие на цялото село. След това той, заедно с кмета на община Несебър Николай Димитров и кметицата на с. Баня Янка Чакърова разрязаха официално лентата на обновената сграда.

Тържествената част завърши с фолклорна програма, която поднесоха възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата към община Несебър. Финалът на народните танци и кръшните песни беше поставен с българско право хоро, в което участие взеха както възпитаници на ООШИ, така и жители, и гости на с. Баня.

Официални лица на събитието от община Несебър бяха Стойко Стоянов, секретар на общината, Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество”, Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности”, Виктор Борисов, зам. кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Красимира Тодорова "Здравеопазване и социални дейности", Иван Гургов "Бюджет и финанси". Събитието уважиха още: кметът на гр. Обзор - Кирил Стоянов, кметът на с. Равда Андон Бакалов, кметът на с. Кошарица - Павел Павлов, кметът на с. Тънково – Христо Николов, служители от общинска администрация Несебър и други.

.
Публикувана на 20 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017