Архив новини Община Несебър

РАЗШИРИХА ДЕТСКА ГРАДИНА С ИЗГЛЕД КЪМ МОРЕТО В ОБЗОРНов корпус на детска градина „Обзорче” в Обзор беше официално открит вчера, точно на Еньовден - празник на града. Събитие започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан, след което приветствия към събралите се деца, възпитатели, родители и гости произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на общински съвет Несебър Благой Филипов. В словото си г-н Димитров подчерта, че с действията си община Несебър, съвместно с общински съвет Несебър са решили проблема с детските заведения в общината за 15-20 години напред. Откриването на новия корпус в Обзор вчера, както и напълно обновената и реконструирана преди седмици детска градина в с. Кошарица, са поредното доказателство за усилията и реално изпълнените проекти в тази насока. В резултат на това община Несебър създава необходимите условия подрастващото поколение да живее и расте по-добре, а възпитателите да работят в приятна и съвременна обстановка.

„И когато става въпрос за празници, тогава има и подаръци”, каза в края на словото си Николай Димитров и поднесе от името на община Несебър и ОбС плазмен телевизор, чрез който спокойно ще се провежда обучението и занятията на малчуганите. Живко Георгиев, началник на отдел „Образование” към община Несебър, подари на детската градина фотоапарат, с който да се запечатат всички щастливи мигове на децата. Кметът на Обзор Кирил Стоянов също честити празника на града и новото крило на детската градина и благодари на община Несебър за усилията и подкрепата. „В населено място, където се разширява или строи детска градина, има голямо бъдеще”, каза в заключение той. Така традицията да се открива по един нов обект всяка година на празника на Обзор беше спазена и този път.

Официални лица на събитието от община Несебър бяха още: Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество”, Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности”, Виктор Борисов, зам. кмет "Правно обслужване и общинска собственост", Красимира Тодорова "Здравеопазване и социални дейности", Иван Гургов "Бюджет и финанси". За тях и за всички присъстващи възпитаниците на ОДЗ „Обзорче” поднесоха празнична програма от детски песнички и стихчета. След тяхното изпълнение кметът на община Несебър Николай Димитров, председателят на общински съвет Благой Филипов, както и кметът на Обзор Кирил Стоянов прерязаха тържествено лентата на новия корпус на детската градина. Всички присъстващи разгледаха новите помещения, като не пропуснаха да се насладят на гледката към морето от терасата на новото крило.

Кметът Николай Димитров беше избрал хубавия български празник Еньовден, за да изведе за първи път на разходка дъщеря си Никол, която се роди на 20 май. Нури Димитрова, съпруга на градоначалникa, нямаше никакви проблеми с бебето, което присъстваше както на откриването на новия корпус на детската градина, така и на цялото тържество по случай празника на Обзор в амфитеатъра.

На празничната сцена програмата откри проф. Божидар Димитров, а след това многобройната публика се наслади на изпълненията на вокалните групи и танцовите формации от Обзор. На финала думата взе кметът на Обзор Кирил Стоянов, който поздрави всички присъстващи с празника на града и обяви началото на туристическия сезон там. След него от името на община Несебър и общински съвет Несебър, кметът Николай Димитров също честити празника, като пожела на всички жители ползотворно лято, успешен туристически сезон и поднесе своят подарък–изненада – изпълнение на Тони Димитрова. Празничното събитие завърши с ефектна заря, която освети амфитеатъра, морето и небето над Обзор.
Публикувана на 25 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017