Архив новини Община Несебър

ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА СТИПЕНДИЯТА ОТ 12 000 ЛВ


Утре в 10.00ч. кметът на община Несебър Николай Димитров ще връчи официално стипендията от 12 000 лв. за отличен дванадесетокласник. Днес беше свикана комисия, която избра на кого измежду отличниците, предложени от директорите на средните училища в община Несебър, да бъде връчена паричната награда. С най-висок успех за средно образование /5.88/ и най-много публични изяви, е Симона Александрова Велкова от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър. Утре, в Конферентен център „СОЧИ”, кметът ще й връчи паричния стимул.

Стипендията от 12 000 лв. беше официално обявена на 9 март в СОУ „Любен Каравелов”, след като беше гласувана и приета от Общински съвет Несебър, като допълнение към наредбата за насърчаване на даровити деца. Критериите за избиране на дванадесетокласника са както отличен успех в училище, така и активно участие в конкурси, фестивали, олимпиади и други форми на публични изяви.

Идеята на стипендията е да насърчи съревнованието между отличниците в общината, както и да помогне на най-добрия от тях да продължи образованието си в България или в престижен европейски или американски университет. Целта на паричното възнаграждение е повишаване нивото на образованието, както и повишаване на интереса на младите хора към училищата в община Несебър.

Част от политиката на общинска администрация е да насърчава младите хора да завършват образованието си в Несебър, както и да помага на даровитите деца в общината да развиват и усъвършенстват таланта си, защото тук има много изявени деца и гостите и жителите на града ще могат да се убедят в това, като посетят концерта на младите таланти на община Несебър на 24 юли от 21.00ч. в Амфитеатъра..
Публикувана на 23 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017