Архив новини Община Несебър

ОБМЯНА НА ОПИТ МЕЖДУ СИЦИЛИЯ И НЕСЕБЪР


Сицилианска делегация, включваща представители на италианското местно управление, научни и неправителствени организации и на частния бизнес, гостува в община Несебър вчера. Целта на посещението беше обмяна на опит и сътрудничество в областта на рибарството и аквакултурите, културния обмен и европейското сътрудничество.

Представител на отдела по европейска политика към община Мадзара дел Вало сподели богатия опит и традициите в областта на морския риболов, както и специални мерки за обединяване, модернизиране и управление на сектора за борба със световната икономическа криза.

Внедряване на иновационни практики, професионална квалификация на кадрите и търсене на нови пазари са само част от добрите практики представени от гостите на срещата с представители на общинската администрация. Дискутирани бяха въпроси, касаещи състоянието, проблемите и перспективите пред заетите в бранша на територията на общината.

Обсъдени бяха възможности за съвместни проекти в областта на туризма, риболова, международното сътрудничество и културно историческото наследство.
Пресцентър община Несебър
Публикувана на 28 May 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017