Архив новини Община Несебър

НЕСЕБЪР ОТПРАЗНУВА 24 МАЙ


На 24 май всички училищни дворове в община Несебър бяха огласени от празнични песни и танци по случай Деня на българската писменост, просвета и култура.

В Несебър празникът се превърна в голямо събитие. Началото бе поставено на площада до пощата в Новия град, като присъстващите усетиха духа на празника чрез песните, стихотворенията и танците, изпълнени от детски самодейни състави към общината. След това всички се включиха в станалото вече традиция шествие, водени от Представителен духов оркестър гр. Бургас.

Крайната му точка бе в амфитеатъра в Стария град. За втора година подред там се проведе церемония по връчване на почетни грамоти за дългогодишна педагогическа дейност на директори и учители в цялата община.За отличен успех поздравителни адреси получиха зрелостници от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ПГ по туризъм „Иван Вазов” – Слънчев бряг. Ели Кирилова, секретар на община Несебър, поздрави всички с празника, като подчерта водещата роля на учителите при възпитанието и образованието на децата, а на зрелостниците пожела много успех в бъдеще и където и да отидат, винаги да се връщат в родния си град. Несебър е сред малкото общини, които дофинансира образованието и доказателство за това е паричната премия, която ще получат наградените учители, добави в заключение Ели Кирилова.

В края на празника поздрав към всички бе концертът на Представителен духов оркестър гр. Бургас с диригент Иван Ганев.Пресцентър
Община Несебър
0897000553
0893505216
Публикувана на 25 May 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017