Архив новини Община Несебър

Работна среща между община Несебър, италиански представители и местни туроператори


По инициатива на Община Несебър се проведе работна среща между представители на италианските организация Cral и The Black Sea Italian Desk и представители на местния туристически бизнес вчера – 21 май .
Инициативата е част от международния проект „CECILY”, който община Несебър изпълнява в партньорство с Област Тоскана, НПО Есприт, Агенцията за социално подпомагане и Община Банска Бистрица.
Италианските организации са специализирана в промотиране на туристически дестинации и презентиране на туроператорски фирми в различни държави.
Идеята на гостите бе Община Несебър да бъде представена и рекламирана на италианските партньори и съответната целева група, която те представляват, като дестинация с чудесни плажове и чисто море в едно с уникално културно наследство, екзотична кухня и специфичен фолклор.
На тези особености трябва да се фокусира според тях при представянето на нашата община на италианския пазар.Обсъдени бяха възможностите за включване на Несебър и предложенията на местните туроператорски фирми в мрежата от фирми , които те представят.
Две са основните опорни точки според гостите, на които трябва да се облегнем, за да се превърне Община Несебър в желано място за почивка и туризъм на италианския пазар - Несебър-Черно море и Несебър-ЮНЕСКО.
Съвкупност от морски туризъм,история,култура,изкуство,археология и гастрономия в туристическите пакети на местните туроператори ще привлекат туристите от Италия у нас.
В тази връзка община Несебър планира различни съвместни инициативи, които ще стартират вероятно през месец септември . Обсъдени бяха няколко стъпки –среща на място на местни туроператори с италиански партньори,посещение на журналисти от Италия ,които да представят дестинацията на италианските потребители.Пресцентър
Община Несебър
0897000553
0893505216
Публикувана на 22 May 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017