Архив новини Община Несебър

На кръгла маса днес в Несебър, беше разгледан въпроса за осветлението и инфраструктурата на Сл. брягНа срещата присъстваха кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на ОбС Несебър Благой Филипов, представители на Съюза на собствениците – Сл. бряг, председателя на дружеството на „Слънчев бряг” АД - Малина Стратиева, началника на РПУ Несебър - Стайко Манев, представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Министерство на икономиката и енергетиката и на Областна управа.

Тема номер едно във форума беше за бързото разрешаване на въпроса с осветлението на комплекса. Този проблем е в следствие на неразрешената собственост на инфраструктурата на Слънчев бряг - зона Изток. Становището на Общинска администрация и общински съвет, както и на Съюза на собствениците, беше ясно изразено в началото на годината. То е, че ако Министерството на икономиката и енергетиката намери начин да предостави на община Несебър инфраструктурата безвъзмездно, без да се налага да се източва бюджета за години напред, от своя страна общината е готова да поеме цялостното стопанисване на улиците, уличното осветление и охраната на Слънчев бряг – Изток. Това становище отново беше потвърдено на срещата, като кметът г-н Димитров допълни, че община Несебър не участва в никакъв конфликт, а е готова да помага. Няма как общината да плати осветлението на улиците, тъй като не са нейна собственост. Въпреки това община Несебър почиства и сметоизвозва улиците на зона Изток и е поела издръжката на полицейските служители в комплекса.

Становището на Малина Стратиева е, че осветлението не може да бъде платено от дружеството, тъй като улиците си използват от трето лице. При това положение държавата е институцията, която би трябвало да разреши въпроса с инфраструктурата на Сл.бряг – Изток. До конкретно решение обаче не се стигна нито за собствеността на улиците, нито по въпроса кой ще плати осветлението на комплекса, за да не се наруши нормалното протичане на летния сезон. За това кметът на община Несебър покани представителя на Министерството на икономиката и енергетиката г-н Илиев да продължат срещата си, за да обсъдят конкретно, бързо и законно решение на въпроса за осветлението на улиците в зона Изток.


Пресцентър
Община Несебър
0897000553
Публикувана на 13 May 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017