Архив новини Община Несебър

Днес се проведе станалата вече традиционна работна среща между община Несебър, представители на туристическия бранш, полицията, представители на дипломатическия корпус на основно представените туристически общности на територията на община Несебър, по въпроси за организацията на Туристически сезон 2009 г.Разглеждаха се теми, свързани с инфраструктурата, транспорта, обществения ред, здравеопазването, културните продукти и новите правила за търговия на открито. Присъстващите бяха запознати по темите от кметът Николай Димитров, председателят на ОбС Благой Филипов, заместник кметове на община Несебър, началника на РПУ Бургас – Васил Едрев и началника на РПУ Несебър – Стайко Манев.

Основните точки, касаещи предстоящия туристически сезон, бяха: завършването на ремонта по отсечката Равда-Несебър до 30 юни, както обещаха от Държавна Агенция Пътища; пускането на общински паркинги на достъпни цени и поставянето на указателни електронни табла за броя на свободните места в тях; въпроси свързани с по-добро опазване на обществения ред, благодарение на звено „Контролен блок” и „Звено за самоохрана” към община Несебър, както и командироването на 70 полицая от цялата страна. По въпросите свързани с това къде туристите могат да намерят спешна медицинска помощ и къде са разположени кабинетите на различни специалисти, подробна информация даде зам. кмета по „Здравеопазване и социални дейности” – Красимира Тодорова. С нови правила за търговия на открито, Несебър ще посрещни тазгодишните туристи. Част от павилионите за сувенири ще бъдат преместени на паркинг Север-голям и на Рибната борса. По отношение на културата, г-жа Ели Кирилова припомни, че благодарение на богатата си културна история, Несебър е сред предпочитаните от чуждестранните туристи дестинация, за това общината ще продължава да работи в насока опазване, поддържане и реставриране на вековните църкви и паметници в града.

В края на срещата, г-н Димитров благодари на всички за участието и ги покани заедно да изгледат най-новия рекламен филм на общината – „Снимка за спомен”, спечелил първа награда на изложението „Културен туризъм” във Велико Търново.

Официални гости на срещата от дипломатическия корпус бяха посланици и консули на Сръбя, Чехия, Унгария, Словакия, Швеция, Норвегия, Дания, Холандия и Финландия.

Пресцентър
Община Несебър
0897000553
Публикувана на 12 May 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017