Архив новини Община Несебър

Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров и председателя на Общински съвет г-н Благой Филипов проведоха среща със „Съюза на собствениците - Слънчев бряг”В натоварения си приемен ден днес, кметът на община Несебър г-н Николай Димитров и председателя на Общински съвет г-н Благой Филипов, успяха да проведат среща със „Съюза на собствениците - Слънчев бряг”.

Няколко основни и важни въпроса, бяха обсъдени на провелата се среща. Относно становището по въпроса с инфраструктурата на Слънчев бряг – зона запад, то остава непроменено. Община Несебър е готова да стопанисва улиците на комплекса, но няма да ги закупува. Съюза на собствениците както и общината са на едно мнение, че единственото решение на този въпрос е инфраструктурата на Сл. бряг – запад да бъде предоставена на общината от държавата, безвъзмездно и без да се налага да бъде източван бюджета за години напред.

На свое заседание, провело се на 2 април 2009г., управителният съвет на „Съюза на собствениците – Слънчев бряг”, взима решение за организиране на протестни действия, които да се проведат на 22 април 2009г. На състоялата се днес среща, г-н Димитров даде своето съгласие за осъществяването на тази стачка в рамките на закона и след уведомяването на съответните органи на реда. Според „Съюза на собствениците”, този протест е начин да се привлече вниманието на държавата към този сериозен проблем и възможно най-скоро, да бъде предприето адекватно действие за разрешаването му.

Другото взето решение на срещата беше, Община Несебър и „Съюза на собствениците” да участват заедно на предстоящите туристически борси. По този начин и двете страни ще обединят усилията си за доброто на основния поминък в общината – туризма.

Община Несебър и „Съюза на собствениците”, съвместно ще организират и предстоящата 50 годишнина от създаването на к.к. Слънчев бряг. „Община Несебър, ще бъде съвместен сътрудник с всички хотелиери”, заяви кметът Николай Димитров в заключение. Изказваното му изцяло подкрепиха всички присъстващи на срещата.Пресцентър
Община Несебър
0897000553


Публикувана на 08 Apr 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017