Архив новини Община Несебър

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР Г-Н НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ДИСКУТИРА ВАЖНИ ЗА ОБЩИНАТА ВЪПРОСИ С ОЩЕ ПЕТ КМЕТА НА ЧЕРНОМОРСКИ ОБЩИНИ

Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, се срещна днес с кметовете на още шест черноморски общини от Бургаска област, за да обсъдят важни въпроси свързани с инфраструктурата в региона. На срещата присъстваха кметовете на община Бургас, Несебър, Царево, Приморско, Созопол и Поморие; експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството; заместник-изпълнителният директор на Национална агенция “Пътна инфраструктура” инж. Христо Славчев и местни представители на държавни ведомства, РИОСВ, ВиК и Пътно управление. Домакин на събитието беше община Бургас.

Двете основни теми, които се разгледаха на конференцията бяха свързани с пътната инфраструктура в региона и проектите свързани с ВиК и пречиствателни съоражения.

По отношение на първата тема, представителя на всяка една община изложи на кратко проблемите с пътната инфраструктура. Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров засегна проблема с разширяването на пътя между Несебър и Равда, който ремонт тече в момента и допълни, че се надява той да приключи до началото на летния сезон. Ако това не стане, ще се създадат страшно много неудобства и проблеми свързани с движението на целия поток, който преминава по този път, каза кметът. Инж. Христо Славчев увери г-н Димитров, както и всички присъстващи, че крайния срок за завършването на ремонта е 30 юни. От своя страна зам. областния управител г-н Георги Николчев сподели, че според него този краен срок е много късен и се надява да бъде направено всичко възможно ремонта да бъде завършен колкото е възможно по-рано. Кметът на община Несебър каза още, че се надява до една година да започне разширението на пътя от гр. Несебър до разклона за с.Кошарица, както и на участъка от кръговото в края на Несебър – до разклона за гр. Бургас, като с тези ремонти ще се заеме общината.

По втората тема, г-н Димитров запозна присъстващите с проблема на община Несебър свързан със сметището на града. В отговор на това г-н Симеон Симеонов каза, че затварянето на сметищата, които не са получи разрешение и не отговарят на европейските изисквания, ще бъде поетапно. Останалите проекти, които община Несебър е спечелила са: изграждане на канализация за дъждовна вода в о. Равда и гр. Обзор, подмяна на водопровода в гр. Обзор и изграждането на нова канализация на с. Оризаре. Съвсем на скоро община Несебър спечели проект за изграждане на нова пречиствателна станция и идейният проект вече е готов, каза още г-н Димитров. В края той допълни, че за да бъдат изградени всички тези проекти, трябва да има съответно и съфинансиране от страна на общината, което означава че тези пари трябва да бъдат предвидени и взети от бюджета.

В края на срещата, Николай Димитров апелира да бъде въведен един облекчен визов режим за чуждестранните туристи, посещаващи община Несебър. При въвеждането на визи, потокът на туристи от Русия, Сърбия и Македония, значително е намалял. Ето защо от свое име и от името на гражданите на общината, г-н Николай Димитров настоя този въпрос да бъде подробно разгледан.

На срещата се получи добра комуникация между кметове и държавници и подробно бяха разгледани всички въпроси относно поставените теми. Според събралите се, това е един европейски начин за решаването на важни въпроси.
Публикувана на 26 Feb 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017