Архив новини Община Несебър

АКТУАЛНИ НОВИНИ ОТ ПРАГАРаботната група от община Несебър, която в момента се намира на международното туристическо изложение „Holiday world 2009” в гр. Прага – Чехия, дава подробна информация от провеждащото се събитие.Туристическата борса беше официалнто открита на 05 февруари в 10.30 часа. На тазгодишното издание, участват 701 изложителя от общо 47 страни. Разположена е на площ от 17 680 кв.м. Това е най-голямото международно туристическо изложение в Чехия. В първите два дни, то се посещава от професионалисти, туристически фирми и експерти, а през вторите два дни изложението посещават и от масови потребители.Посланникът на Република България в Чехия – г-н Здравко Попов, лично посети щанда на община Несебър и се срещна със заместник кмета по „Търговия и туризъм”, г-н Лазар Япаджиев.Българският информационен щанд е разположен на площ от 80 кв.м, като дизайнерското изпълнение е на фирма "Експо Вижън". Основен организатор на българското участие е Държавната Агенция по Туризъм /ДАТ/.На щанда се представят две общини - Несебър и София, както и представители на български туристически фирми. Участието на Община Несебър на този престижен туристически форум е продиктувано от динамичните процеси в световната икономика, които вероятно ще намерят своето отражение и в сектора туризъм.


Община Несебър се представя на борсата с разнообразни рекламни материали - шест вида брошури на английски, немски, френски и руски език, електронна визитка с туристическа презентация, пътеводители, постери, плакати, исторически книжки, DVD филм "Заливът на Слънцето", емблематични картички във формата на типичните несебърски арки.


Посетителите на щанда на община Несебър, проявиха много голям интерес не само към традиционнта почивка през летния сезон, а и към другите видове туризъм в общината, които са осъществими благодарение на огромният природен ресурс, уникалното културно-историческо наследство, модерната леглова база, която отговаря на най-новите световни тенденции в туризма, благоприятните условия за развитие на екологичните туристически продукти, богата програма от културни мероприятия, многобройните възможности за провеждане на конгреси, конференции и симпозиуми и не на последно място добрият нвестиционен климат.
Публикувана на 26 Feb 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017